Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Сингапур остава най-доброто място за работа и живот в чужбина

Островната държава оглавява класацията Expat Explorer на HSBC за четвърта поредна година

Сингапур остава най-доброто място за работа и живот в чужбина

Снимка: pixabay.com

Преместването в чужбина вдига средния доход на емигрантите с 21 хил. долара, а най-добре заплатените служители се намират в Швейцария, САЩ и Хонконг.

Това е заключението от проучване, което показва, че според 45% от работещите в чужбина тяхната сегашна работа се заплаща по-добре на международно ниво, а 28% са се преместили в други държави заради повишение. В Швейцария, известна както с високите си планини, така и с високите си цени, годишното увеличение на доходите в случай на преместване възлиза на 61 хил. долара. Заплатите на емигриралите там служители възлизат средно на 203 хил. долара годишно – два пъти повече от средното глобално равнище, коментира Bloomberg.

В годишния доклад Expat Explorer на HSBC Сингапур оглавява класацията за най-доброто място за живеене и работа за четвърта поредна година, задминавайки Нова Зеландия, Германия и Канада. Швейцария е едва на осмо място заради високите разходи за отглеждане на деца и трудностите при създаване на приятелства.

„В Сингапур можеш да намериш всичко, което един емигрант би могъл да иска от една от най-малките територии в света“, казва HSBC.

Швеция, която е с най-голяма равнопоставеност на половете в света, заема водещата позиция от гледна точка на семейството, а Нова Зеландия, Испания и Тайван водят в категорията „изживяване“.

Въпреки културните, финансовите и професионалните предимства от преместването в чужбина проучването сред 22 318 души показва, че жените остават по-назад по редица метрики.

Макар че преместването е увеличило доходите на цените с около 27% – което е над повишението при мъжете – само една четвърт са се преместили, за да напреднат в кариерата спрямо 47% при мъжете. Само половината работят на пълен работен ден, а нивото им на образование като цяло е малко по-ниско. Средната годишна заплата при жените също е с 42 хил. долара по-ниска от тази на мъжете.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Бойчо Попов
Още по темата: Други емигранти

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Други
Кадър на деня за 19 февруари