IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Credit Suisse поеха надолу заради свързана с Archegos сделка

Според източник на Ройтерс банката все още не е приключила ликвидацията на своите позиции в Archegos

15:13 | 14.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Централата на банката в Цюрих. <em>Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg</em></p>

Централата на банката в Цюрих. Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

Акциите на Credit Suisse поевтиняха още повече в сряда, след като банката обяви, че е продала пакети с акции от редица компании, тъй като продължава да се освобождава от позиции, свързани с разпадането на Archegos Capital през миналия месец, съобщава Ройтерс, позовавайки се на информация от борсови участници.

Акциите на швейцарската банка се обезцениха с повече от 2% в един момент до ново четиримесечно дъно, но към 15 часа понижението е ограничено до 0,75%, като те се представят по-слабо от европейския сектор на финансовите услуги.

Според източник на Ройтерс банката все още не е приключила ликвидацията на своите позиции в Archegos.

Credit Suisse продаде 19 млн. акции от клас A и 22 млн. акции от клас C от американския оператор Discovery и 35 млн. акции от китайската онлайн видео услуга iQIYI. Книжата са предложени под цените на затваряне, а котировките се свлякоха в извънборсовата търговия. Credit Suisse отказва коментар по темата.

Сривът на Archegos струва на Credit Suisse 4,4 млрд. швейцарски франка. Дивидентите и бонусите ще бъдат намалени, обратното изкупуване на акции ще бъде преустановено, а двама топ мениджъри на голямата швейцарска банка ще трябва да напуснат позициите си.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още