Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Графика на деня: Испания и Италия са най-уязвими икономически заради пандемията

И двете страни разчитат силно на туризма, който буквално спря в последните седмици и няма изгледи скоро да се възстанови

Графика на деня: Испания и Италия са най-уязвими икономически заради пандемията

Снимка: Alessia Pierdomenico/Bloomberg

Испания и Италия, освен че са най-тежко ударените от коронавируса COVID-19 държави, са и най-уязвимите що се отнася до въздействието на пандемията върху туризма, показват данни на Statista.com.

И двете страни разчитат до голяма степен на пътуванията и туризма, а през последните седмици те спряха и едва ли скоро ще се върнат към обичайното.

Според данни на Световния съвет за пътуване и туризъм пътуванията и туризмът допринасят за, съответно, 14,3 и 13% към БВП на Испания и Италия за 2019 г., включително директен принос на хотели, туристически агенти, авиокомпании, ресторанти и други.

В САЩ например общото въздействие на пътуванията и туризма е значително по-малко – 8,6% от БВП. Броят на пряко заетите в сектора в страната достига 8 млн. души.

Към 14 април Италия и Испания отчитат, съответно, 159 516 и 171 531 потвърдени случая на коронавирус COVID-19. Смъртните случаи са 20 455 и 17 756 при 120 хил. починали в световен мащаб.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Кадър на деня, 4 юли