IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови огъващи се смартфони влизат в Galaxy серията на Samsung

Южнокорейският гигант представи и нови умни часовници, както и ново поколение безжични слушалки

17:05 | 11.08.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Samsung Electronics</em></p>

Снимка: Samsung Electronics

Два смартфона с огъващи се дисплеи, два умни часовника и нови безжични слушалки се присъединяват към Galaxy семейството от устройства на южнокорейския технологичен гигант Samsung Electronics.

След като през 2019 г. Samsung ни представи първия си огъващ се смартфон Galaxy Fold, днес се запознаваме с неговите наследници – Galaxy Z Fold 3 5G, насочен към хора, които търсят по-добра продуктивност, и Galaxy Z Flip 3 5G, който е по-скоро в лайфстайл сегмента.

За новото си поколение телефони с огъващи се дисплеи Samsung твърди, че се е вслушала в обратната връзка на потребителите, които търсят премиум изработка и по-голяма издръжливост на устройствата.

„Прекарахме последната година в усърдна работа, така че да направим нашите огъващи се смартфони още по-добри“, посочват от компанията. За целта огъващото се стъкло вече е по-устойчиво. Основните екрани и на двата смартфона имат нов защитен слой. Той е с 80% по-издръжлив спрямо предшественика си, така че да не се надрасква лесно. Покривният слой и предното стъкло също са по-здрави. Използваното стъкло Gorilla Glass Victus пък е с 50% по-здраво от Gorilla Glass 6, а задачата му е да пази от драскотини и изненадващи изпускания.

Ако говорим за устойчивост, трябва да споменем, че корпусът на смартфоните е метален и е от нов материал, който компанията нарича Armor Aluminium. Той е с 10% по-издръжлив от предните поколения и е „най-здравият материал, използван някога в смартфон“ според Samsung. Благодарение на него устройствата са по-леки от своите предшественици.

За първи път в Galaxy Z серията и двете устройства са оборудвани с IPx8 – най-високият стандарт за водоустойчивост при огъващи се смартфони

Приликите между двата смартфона не свършват дотук. Те ползват най-новия 5-нанометров чип на Snapdragon и имат 5G свързаност, както подсказват и имената им. Новият дисплей прави екрана с 29% по-ярък, което по думите на Samsung прави гледането на съдържание „по-потапящо“ преживяване.

Последна актуализация: 09:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още