IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vivo залага на флагмана X80 Pro в битката във високия клас смартфони в Европа

Устройството ще се предлага в България от втората половина на годината, препоръчителната цена е от 1199 евро

15:07 | 15.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: vivo</em></p>

Снимка: vivo

Китайската технологична компания vivo, която преди седмица обяви, че официално навлиза на българския пазар, представи в Европа новия си флагман vivo X80 Pro 5G, с който планира да се бори с конкуренцията във високия сегмент.

За целта vivo си партнира с гиганта в оптиката и оптоелектрониката ZEISS, за да предложи по-добро фотографско изживяване и по-интересни опции за заснемане на видео, а това бяха и основните функции, върху които акцентира.

Полето за задните камери заема солидна част от гърба на устройството, а телефонът работи с технология, която позволява максимално охлаждане на повърхността.

X80 Pro залага на 32-мегапикселова селфи камера. Задната включва 50MP ултрасензорна камера с GNV сензор и оптична стабилизация на изображението, 48MP широкоъгълна камера, 12MP портретна камера с гимбал стабилизация и 8-мегапикселова камера тип перископ. Това, което отличава основната камера, е изключително чувствителният GNV сензор, благодарение на който е оптимизирана отразяващата способност и се намалява разсеяната светлина. Освен това включва стъклен обектив, който намалява заслепяването.

Смартфонът включва и функцията ZEISS Cinematic Video Bokeh, която създава овално боке в обичайното за филми съотношение 2,39:1, за да предложи ефекта на широкоекранния кинематографичен обектив. Устройството предлага боке ефект и във видео режим, което дава възможност за заснемане на портретни видео клипове, като напасва фокусното разстояние, блендата и разстоянието на снимане.

От години производителите на смартфони се надпреварват в това кой ще предложи най-добри опции за направата на нощни снимки. В случая vivo X80 Pro разчита на своята ZEISS Superb Night Camera, за да прави ясни кадри при ниска осветеност. Освен това има функции като Pure Night View за заснемането на градски нощни снимки, а XDR Photo поддръжката се грижи за по-голямата яснота на изображенията.

Снимка: vivo

Новият флагман на vivo идва и с режим, наречен ZEISS Natural Color, който използва изкуствен интелект, за да прави снимки с максимална точност на цветовете. С това компанията се стреми да предложи по-естествени кадри.

Вградената система за изкуствен интелект в чипа за изображения V1+ на vivo има задачата да предоставя професионална визуална обработка. Чрез функцията AI Video Enhancement например телефонът успява сам да избере правилния режим за светлинните условия.

Vivo X80 Pro тежи 219 грама и е с размери 164,57 x 75,3 x 9,1 мм. Той разполага с чипсет Snapdragon 8 Gen 1 и обещава на потребителите по-висока производителност, включително е добра опция за любителите на мобилния гейминг.

Екранът е 6,78-инчов със 120 Hz честота на опресняване и резолюция 1440 x 3200. Под него е разположен 3D ултразвуков голям сензор за пръстови отпечатъци, който успява да запамети с отпечатък само с едно докосване, вместо с обичайните 15-20 при други смартфони. От vivo обещават, че отключването е ултрабързо и се случва само за 0,2 секунди, защото зоната за разпознаване е с 11,1 пъти по-голяма от традиционните оптични сензори, ползвани за целта.

Смартфонът поддържа 80W FlashCharge, но има и 50W безжично зареждане на своята 4700 mAh батерия. Според vivo устройството може да се зареди напълно за 36 минути. Конфигурацията включва 12GB RAM памет и 256 вградена, без слот за допълнителна памет.

Vivo X80 Pro се предлага в цвета Cosmic Black. Телефонът ще бъде наличен в България през втората половина на тази година, а препоръчителната му цена е 1199 евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още