IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия може да стане като Северна Корея без връзки с останалия свят

България прави каквото може за украинските бежанци и има резулт, каза Виктор Бакуревич, изпълнителен директор на Берёзка

14:55 | 14.03.22 г.
Русия може да стане като Северна Корея без връзки с останалия свят

Войната в Украйна не е на руснаци срещу украинци, а на един безумен човек срещу неговата амбиция. Това заяви Виктор Бакуревич, изпълнителен директор на веригата магазини Берёзка, в предаването „Бизнес старт” по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му прогнозите за развитието на Русия оттук нататък не са добри. „Има вероятност Русия да стане като Северна Корея и да няма никакви икономически отношения с останалия свят“, каза Бакуревич.

„Всички, с които общувам в Русия – основно бизнесмени, са в абсолютен шок. Каквото са създавали десетки години, всичко е разрушено. Хората не знаят как да запазят бизнеса си и кога ще свърши това. Доста хора избягаха от Русия“, каза гостът.

Българското общество реагира прекрасно в отношението си към украинските бежанци. Държавата прави, каквото може и има резултат, подчерта събеседникът.  И допълни: „Ние също помагаме на украинците, които идват в България. Приемаме ги на работа, основно като продавачи“, каза гостът.

Бакуревич сподели, че проблемите му като собственик на магазин за храни са свързани с трудности в доставките на стоки. „От Украйна не доставяме стока, защото заводите не работят. От Беларус и Русия все още можем да осигуряваме доставки”.

Сравнявайки бизнес средата в Русия и България, преди да стартира бизнеса си тук, Бакуревич каза, че у нас държавата не е толкова агресивна към бизнеса, данъците са нормални, административните институции не пречат на работата, а условията са достатъчно лоялни.

Как войната в Украйна се отразява на бизнеса на руснаци в България и има ли риск руският гастроном Берёзка да остане без качествено зареждане може да гледате във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още