Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Имоти

"Ботаника Лозен" или защо можем да живеем по-добре извън града

Проектът ще е място за семейство, което търси уютна домашна обстановка сред природата

"Ботаника Лозен" или защо можем да живеем по-добре извън града

Източник: Arco Vara

"Ботаника Лозен" е концептуално нов тип жилищен проект за българския пазар. Това е най-големият проект на Arco Vara в България, като в завършен вид ще се простира на площ от над 120 дка и ще осигури дом на над 1500 души.

Разположен е непосредствено преди с. Лозен, на 3 км. от София, в подножието на защитената по "Натура 2000" Лозенска планина. От екологична гледна точка това е една от най-чистите локации в района на София. Според възложени от компанията екологични проучвания районът на Лозен предлага чист въздух, чисти почви, нисък шумов фон, липса на електромагнитни лъчения от далекопроводи, базови станции, радари и тн, липса на свлачищни и срутищни процеси, богата растителност, дълготрайно слънцегреене предвид ниската Лозенска планина и полегатия склон, липса на тежка индустрия в близост (мини, кариери, химически заводи и други подобни), както и липса на интензивен автомобилен трафик, който способства за замърсяването на въздуха допълнително.

Достъпът до ключови точки в столицата е бърз: 2 мин. до Околовръстния път на София, 3 мин. до магистрала "Тракия", 8-10 мин. до магистрала "Хемус", 14-16 мин. до Орлов мост, летище София и "Бизнес парк София", 7-9 мин. до най-близката спирка на метрото до 7-и километър.

"Ботаника Лозен" е проект, който се фокусира върху околна среда, активния и зелен начин на живот.

Проектът ще включва над 150 различни растителни вида, групирани в 15 тематични ботанически градини. Централната "Алея на розите" ще е обществено достъпна - изградена и аранжирана по подобие на известни такива в старите европейски столици, осигуряваща места за отдих и разходка. Покрай нея изкуствено изградена река, завършваща с фонтан в зоната за обществено обслужване, ще допълва пейзажа и ще допринася за микро климата в "Ботаника Лозен".

За да е в унисон с природата е предвидено засаждане на над 2000 нови дървета от всякакви видове и монтиране на хранилки и къщички за птици, които осигуряват чист въздух и естествено продължение на горската местност.

За привържениците на активния начин на живот централната алея и дългата вътрешна пешеходна мрежа предоставят възможност за джогинг, разходка и отдих. Спортният комплекс осигурява игрища и зали за различните предпочитания на жителите. А ако паркът и алеята не са достатъчни, около проекта има множество екопътеки и веломаршрути в Лозенската планина.

Поддръжката и правилата за вътрешния ред са от съществено значение, като целят осигуряване на спокойствие, сигурност и комфорт на жителите. Поддръжката ще бъде възложена на специализирана компания с международен опит, която ще се грижи за ежедневните технически въпроси, сметоизвозването, снегопочистването, денонощната охрана, озеленяването. Стриктни правила относно замърсяване, паркиране, шум, увреждане и/или експлоатация на общи части и други ще са насочени към поддържането на високо качество на живот и по-благоприятна среда за всеки обитател.

Жилищният проект ще е с контролиран достъп и разнообразни типове жилища и квадратури. Ще предлага апартаменти с 1 до 4 спални, партерни апартаменти с частни дворове, редови къщи с 3 и 4 спални, индивидуални къщи с 4 спални, както и апартаменти с панорамни гледки.

Предвидени са зони за обществено обслужване, състоящи се от супермаркет, специализирани магазини (химическо, аптека, салон за красота, магазин за биопродукти и т.н.), ресторанти, частна детска градина, детски площадки, автомивка, спортен център с тенис кортове и футболни игрища, детски площадки, закрит и открит фитнес.

Едно от най-елитните частни училища в града - Американо-английската академия, се намира непосредствено до проекта.

"Ботаника Лозен" ще бъде изграден от висококачествени строителни материали и техники, базирайки се на ефективни и икономични решения за фасади, дограми и прозорци, асансьори, интериорни материали, парково, сградно и улично осветление, топло- и хидроизолация, автоматика, измервателни уреди, шумоизолация в подове и стени и много други. Подовото отопление е посредством индивидуални котлета на природен газ. Фотоволтаични и соларни инсталации ще осигуряват битова топла вода и електроенергия от слънцето.

Като част от инициативата си да следва новите тенденции, строителният инвеститор Arco Vara подкрепя събитието Investor Finance Forum, което обсъжда всички нови трендове в света на инвестициите. То ще се проведе на 29.11 в Inter Expo Center и е организирано от Investor.bg. На място може да бъде видян макет на проекта и да се получи повече информация от експерти от компанията.

Повече за вашия нов дом може да разберете в офиса на Arco Real Estate на ул. "Черковна" 38, вх. А, партер, вход от ул. "Люлебургас", на тел. +359 877 239 412 или тел. +359 877 271 811 и в сайта на проекта www.botanicalozen.bg

По статията работи: Мартин Иванов

Последни новини

Още по темата

Коментари ()


Още от Имоти
Никола Стоянов: Покупката на качествен имот съхранява капитала