IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мениджърите на „Монбат“ са купили акциите на ЕБВР и CEECAT в дружеството

Като се обвързват с компанията и като акционери, те ще са изцяло ангажирани с бъдещото развитие на групата, коментира изпълнителният директор Виктор Спириев

10:35 | 29.06.22 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Монбат АД</em></p>

Снимка: Монбат АД

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и CEECAT Investments Limited са продали участието си в „Монбат“, съобщава производителят на батерии чрез БФБ-София.

Банката и дружеството са прехвърлили 100% от членствените права (дялове) на регистрираното в Кралство Нидерладия Prista Holdco Coöperatief UA на „ХолдКо Инвестмънт“ ЕООД, посочва се в съобщението.

Така „ХолдКо Инвестмънт“ придобива непряко участие в “Монбат” АД в размер на 20,779% от капитала и правата на глас.

Справка в Търговския регистър показва, че едноличен собственик на капитала на „ХолдКо Инвестмънт“ ООД е „Екип Монбат“ ООД. Последното е дружество на шестима висши мениджъри на „Монбат“ АД - Виктор Станимиров Спириев, Чавдар Дочев Данев, Петър Христов Петров, Петър Николов Бозаджиев, Вилдирас Воин Каменов, Божидар Борисов Некезиев.

„Монбат“ посочва, че шестимата са допринесли значително за успешното развитие на компанията в миналото и сега ще имат възможността да участват изцяло в разгръщането на бъдещия ѝ потенциал.

„Изкупуването от страна на мениджмънта ще утвърди доброто корпоративното управление на „Монбат“ и ще кореспондира с интересите на акционерите с мениджмънта“, допълва се в съобщението.

Флориан Хют, партньор в CEECAT Capital, коментира, че решението на мениджърите да придобият тези акции е заявление на ангажимент за бъдещото развитие на компанията.

Виктор Спириев, изпълнителен директор на „Монбат“ и акционер в „Екип Монбат“, допълва, че като се обвързват още по-здраво като акционери, мениджърите на дружеството ще са изцяло ангажирани с бъдещото развитие на групата.

„По време на нашето управление като екип „Монбат“ не само стана един от петте най-големи производителя на оловно-киселинни батерии в Европа, но също така стартира и разшири операциите си в Румъния, Сърбия, Италия и Тунис. Монбат постигна забележителни резултати, превръщайки се в истинска глобална компания, предлагаща решения в транспортния и енергийния сектор. Новите предизвикателства в енергийния сектор вероятно ще разкрият и нови добри възможности за компанията да се адаптира успешно в пазарната среда“, допълва Виктор Спириев.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още