Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Трейс" преобразува дъщерното си дружество „Трейс Украйна“

Акциите на холдинга поевтиняват в сряда

"Трейс" преобразува дъщерното си дружество „Трейс Украйна“

Снимка: Архив, Ройтерс

„Трейс Груп Холд“ АД преобразува дъщерното си дружество „Трейс Украйна“ ЕООД чрез вливане в „Трейс БГ“ ЕАД, съобщи компанията чрез БФБ – София.

Решението за вливане е взето след постъпило искане от дъщерното дружество за даване на предварително съгласие за преобразуване чрез универсално правоприемство. Приемащо дружество по сделката е „Трейс БГ“ АД.

Трейс Груп Холд АД
„Трейс Груп Холд“ АД е едноличен собственик на капитала и в двете дружества. Компанията съобщи, че „Трейс Украйна“ се прекратява без ликвидация, а капиталът на приемащото дружество няма да бъде увеличен, заради което няма да се налагат промени в учредителния акт на дружеството.

В сряда акциите на холдинга поевтиняха с близо 2,8% до 3,46 лв. за брой след сключени шест сделки за деня. От началото на годината спадът в цената достига 13%, макар на годишна база да има ръст от 18% при пазарна капитализация от 83,732 млн. лв.

По-рано дружеството обяви, че акционерите му ще гласуват за променливо възнаграждение (бонуси) за членовете на Управителния и Надзорния съвети до 15% от печалбата преди данъци на дружеството. Печалбата преди данъци на „Трейс груп холд“ за 2019 г. е 15,726 млн. лв., следователно бонусите за членовете на НС и УС може да достигнат около 2,35 млн. лв.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Всички индекси на БФБ записват седмични спадове