Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Европа и Северна Америка помогнаха на Spotify да надмине очакванията

Компанията продължава да инвестира в бизнеса си с подкасти

 Европа и Северна Америка помогнаха на Spotify да надмине очакванията

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Spotify Technology надмина очакванията на Wall Street за приходите за второто си тримесечие, след като компанията за музикален стрийминг отчете 20% ръст на броя на плащащите абонати на премиум услугата ѝ, благодарение на търсенето в Европа и Северна Америка, предава Ройтерс.

Горната част на диапазона на прогнозата на компанията за приходите за текущото тримесечие и тази за премиум абонатите също се оказаха над очакванията.

Spotify прогнозира приходи от 2,31 до 2,51 млрд. евро, както и 170-174 млн. премиум абонати. Средната прогноза на анализаторите е за 2,39 млрд. евро и 170,4 млрд. абонати.

Още по темата

Covid-19 продължава да тежи върху представянето на няколко пазара, но приходите от рекламният бизнес, който миналата година пострада от пандемията, са скочили със 110% до 275 млн. евро.

Същевременно Spotify инвестира значително в бизнеса си с подкасти, за да се конкурира с Apple, а през април пусна платена абонаментна платформа за създатели на подкасти в Съединените щати.

В момента компанията има 2,9 млн. подкаста в платформата си, а делът на подкастите от общите часове потребление на услугата е достигнал исторически връх през тримесечието.

Подкастите на известни личности като Джо Роугън и Бил Саймънс продължават да привличат повече потребители.

През тримесечието приходите са нараснали до 2,33 млрд. евро, спрямо 2,15 млрд. евро година по-рано. Сумата е над 2,29 млрд. евро, очаквани от анализаторите по данни на Refinitiv.

Премиум абонатите, които генерират по-голямата част от приходите на компанията, са достигнали 165 млн., колкото беше прогнозата.

Общият брой месечно активни потребители е нараснал с 22% до 365 млн.

Компанията отчете 20 млн. долара нетна загуба, или 19 евроцента на акция, спрямо 356 млн. евро загуба, или 1,91 евро, година по-рано. Резултатът надмина прогнозата на анализаторите за загуба от 37 евроцента на акция.

Цената на акциите на Spotify нарасна с 3,5% преди началото на борсовия ден.

Още технологични новини вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria! 

гледано: 1048   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Telegram блокира канала за "интелигентно гласуване" на Навални