IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къде по света мамят най-често на видео игри?

И къде е България

14:55 | 10.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Anthony Ashley/Pixabay&nbsp;</em></p>

Снимка: Anthony Ashley/Pixabay 

Във всеки спорт има измамници. Това не трябва да ни изненадва, помислете за една дисциплина и веднага ще ви дадем пример. Ако ни питате за футбол, тогава веднага ще напомним, че 8 играчи от женския отбор на Иран бяха мъже. Полето за изяви в моторните спортове е необятно, а в леката атлетика ще открием, че допингът е просто наука, с която всеки спортист се сблъсква. В това число трябва да добавим и електронните спортове.

Впрочем още в зората на видео игрите ще открием, че списания се продаваха с цели статии за кодове. След като говорим за индустрия, в която се състезават хиляди професионални геймъри, няма място за съмнения, че някои използват помощни средства.

Измамите се санкционират, но все още не знаем какви ще бъдат решенията на букмейкърите, когато даден отбор бъде дисквалифициран или неговата вина се докаже. Тази дисциплина се радва на доста внимание от феновете, като секцията е достъпна дори тук - Winbet приложение в мобилната версия на Уинбет.

Нека започнем от самото начало, които са сред лидерите в търсенето на кодове?

Според анализаторите лидери в това отношение са Русия, Италия, Израел, Япония и Швеция. За първите не се изненадваме, защото все пак те са виртуози в създаването на най-различни методи.

Според търсачката на Google около 18,4% от руските геймъри са търсили точно такива решения. Италия се нарежда втора с 16,58%, докато Израел сякаш изостава с 4,87%. Впрочем ако разгледаме цялата класация от 20 страни, ще открием, че представителите са винаги в топ 10 на класацията. За първи път от много време САЩ остава на 11-та позиция, докато Канада се намира на 18-та позиция.

Сред родните геймъри, които могат да се похвалят с доста добри умения в новата дисциплина, един от родните таланти вече спокойно може да се смята за милионер.

Забавно е, че макар и Исландия да не присъства в класацията, това е страната, която търси прекия път до успеха, при това за някои наложени заглавия и за някои дори абсурдни. Те са успели да стигнат до степен, в която дори са решили да поставят залози на игри като LEGO Star Wars. И това не е всичко, исландските геймъри достигат до една степен, в която са готови да потърсят дори кодове за Super Mario.

Разбира се, повечето организатори на турнири обръщат много внимание на сигурността и не позволяват употребата на различни програми, с които системите да дават много по-голяма сигурност, но както знаем, когато нещо е разработено от хора, ще открием, че винаги има опити за измама. След като повечето турнири се провеждат предимно онлайн, мнозина се изкушават, но това води и до санкции, изключване от различни лиги и дори глоби.

Разбира се, можем да се замислим и за още една подробност, означава ли това, че успехите на някои отбори са следствие на манипулиращи програми, които дават едно сериозно предимство?

Похвално е, че превенциите се наложиха в самото начало, електронните спортове са приблизително на 30 години, като в последните 15 успяха да се наложат сред спортните фенове и зрители - говорим за аудитория от половин милиард души, които към края на годината могат да направят и по-смелата стъпка към милиарда, а ако един спорт е компрометиран, той автоматично губи и фенове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:52 | 10.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още