IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

McDonald's готви експанзия в Китай

Веригата за бързо хранене планира откриването на 2000 нови ресторанта в азиатската страна

14:25 | 08.08.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската верига със заведения за бързо хранене McDonald’s залага, че китайските потребители искат още от нейните продукти. Най-голямата верига за бързо хранене в света обяви днес, че планира да отвори 2000 нови ресторанта в Китай в рамките на следващите пет години, предаде CNN.

Ако компанията изпълни това, общият ѝ брой заведения в азиатската страна ще достигне 4500.

„Китай скоро ще се превърне в най-големият ни пазар извън САЩ“, заяви главният изпълнителен директор на McDonald’s Стив Истърбрук.

Компанията и нейните нови бизнес партньори в Китай – инвестиционните фирми Citic и Carlyle Group – се надяват, че новите ресторанти ще помогнат за постигането на двуцифрен растеж на продажбите на компанията през всяка от следващите пет години. Целта на McDonald’s сега са по-малките китайски градове.

Новите планове идват на фона на факта, че McDonald’s продаде по-голямата част от китайския си бизнес на Citic и Carlyle, посочвайки, че те познават по-добре местния пазар. Съгласно сделката, обявена по-рано тази година, McDonald’s все още притежава 20% дял в бизнеса.

Ходът беше част от продължаващите усилия на Истърбрук да преразгледа процесите в глобалната верига за бързо хранене. Последният финансов отчет на компанията задоволи инвеститорите, а растежът на продажбите в САЩ показа, че американците се завръщат към McDonald’s.

Това не е единствената голяма американска компания, чийто бранд навлиза все по-дълбоко в Китай.

Starbucks обяви през миналата година, че планира да отваря по повече от едно ново заведение на ден в Китай през следващите пет години. Нейната цел е да има 5000 обекта в Китай до 2021 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
nobel
преди 6 години
В момента всички залагат на Китай.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още