Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Nestle ще похарчи 2,1 млрд. долара за рециклиране на пластмаса

Компанията също така ще създаде фонд за рисков капитал за над 250 млн. долара за разработване на нови решения за опаковане

Nestle ще похарчи 2,1 млрд. долара за рециклиране на пластмаса

Източник: Getty

Nestle планира да похарчи 2,1 млрд. долара, за да се насочи към използване на повече рециклирана пластмаса, посочва Bloomberg. Производителят на KitKat ще задели над 1,5 млрд. долара, за да плати допълнително за лесно разградима пластмаса, използвана в хранителната промишленост, съобщиха от базираната в Швейцария компания.

Освен това Nestle съобщи, че ще създаде фонд за рисков капитал за над 250 млн. долара за разработване на нови решения за опаковане. От компанията заявиха, че ще се опитат да запазят покупките на пластмасови продукти неутрални спрямо печалбата на база на ефективността на производството.

Още по темата

Производителите на храни и напитки все по-често са подложени на натиск от потребителите и екологичните групи като Greenpeace заради използване на твърде много пластмаса. Nestle обеща да направи всичките си опаковки рециклируеми или за многократна употреба до 2025 г.

Unilever от своя страна има за цел да намали наполовина използването на новопроизведената пластмаса до същата година и да тества станции за зареждане на продукти като прах за пране и шампоан.

През септември Nestle откри изследователска площадка близо до Лозана, за да разработва опаковки, които са по-малко вредни за околната среда, като напълно биоразградими бутилки за вода на основата на хартия и контейнери за многократно зареждане. Швейцарската компания, подобно на своите конкуренти Pepsi и Danone, експериментира с диспенсери за вода в опит да се пренасочи към продажба на напитки без бутилки.

По статията работиха: Десислава Йорданова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
С 6,1 млрд. долара за ден Илон Мъск вече е по-богат от Уорън Бъфет