IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

The Singleton of Dufftown – една шотландска бурна приказка

Вкус, който е създаден, за да му се насладите – който и да сте, каквото и да предпочитате

13:05 | 23.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
The Singleton of Dufftown – една шотландска бурна приказка

Това е The Singleton – сингъл малцът, който е създаден за разбиване на всички традиции, свързани с консумацията на уиски. Шотландски скоч и ядки? Уиски само чисто и никога в коктейли? Не си подхожда със сладко? Само за тежки разговори? Сори, the Singleton не мисли така.

Шотландският сингъл малц от Дъфтаун е тук, за да разбие митовете, свързани с уискито и затова предизвиква любителите на това класическо питие да оставят зад себе си всичко, което знаят за консумацията на уиски. Защото уискито е това, което сме ние, а ние сме експериментатори, обичаме смелите вкусове и нямаме проблеми да бъдем себе си.

The Singleton е уиски с история. Построена през 1895 г., дестилерия Дъфтаун се намира в близост до едноименния шотландски град. Мастър дестилърът Крейг Уилсон, който от 10 години се грижи да създаде шотландско уиски с незаменим почерк – леко и лесно за пиене от първа глътка, ни разкрива тайни от „кухнята“:

„Дестилериите на The Singleton са класически примери за артистичността на дестилериите, произвеждайки прекрасни алкохоли, които наистина капсулират красотата и спокойствието на един от любимите ми райони на Шотландия“.

Всичко започва с идеята за приготвяне. Затова и мастър дистилърът залага на по-дългата ферментация и бавна дестилация – те осигуряват невероятната мекота и дълбочина на вкуса, правещи това уиски изключително за консумация както чисто, така и под формата на коктейл. Малцът пък зрее в американски дъб и бъчви от олоросо шери.

Вкусът на скочовете от семейството на The Singleton е различен и в същото време подчертано сходен в своя финес и щедрост. Орехови и зърнени нотки, овощен полъх, тъмен карамел – всеки може да открие своята вкусова страст в някоя от сингъл малц бутилките. Всеки един член от семейството е перфектно балансиран, богат и мек.

С богатото си наследство, но и прогресивната си нагласа, The Singleton продължава да бъде едномалцово уиски, създадено за бъдещето. Бъдеще, в което е време митовете за консумацията на уиски да бъдат разбити. Един такъв мит е че ядките са най-добрият комплимент към уискито. Митовете са, за да се разбиват, особено когато срещнеш истински шотландски вкус, изграден от щедър фин сингъл малц. Просто му се наслади… с каквото пожелаеш! Сори, традиции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още