IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов бизнес комплекс в Сингапур е бъдещето на екологичната архитектура

Marina One струва 5,1 млрд. долара и включва офис пространства, търговски и жилищни площи

16:57 | 08.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Facebook и Prudential са някои от международните компании, които ще се настанят в новия офис комплекс Marina One в Сингапур по-късно през тази година. Но да се нарече новото работно място „офис“ изглежда чисто подценяване.

Marina One, който е разположен в централния бизнес квартал на Сингапур, е проект със смесени функции, комбиниращ офиси, жилищни и търговски площи с ресторанти, магазини и фитнес зали, съобщава CNBC.

Комплексът се състои от четири кули, като всяка от тях е свързана със „сърцето“ на проекта, зона, изпълнена с множество зелени площи. Има и голям водопад, както и множество мостове и тераси, които играят ролята на нестандартни ботанически градини.

Според предприемачите биологичното разнообразие в Marina One се равнява на шест басейна с олимпийски размери.

В проекта са вложени 5,1 млрд. долара и той е съвместно начинание на държавните инвестиционни фондове на Сингапур и Малайзия в рамките на сделка за размяна на земи. 

Главен архитект е Кристоф Ингенховен, който стои зад проекти като 1 Bligh Street в Сидни и сградата на Европейската инвестиционна банка в Люксембург.

Разработването е получило платинен сертификат Leadership in Energy and Environmental Design (LEED).

Комплексът е проектиран и конструиран така че да се ограничават максимално вредните емисии, потреблението на вода и електроенергия.

Ориентацията на сградата цели да намали топлината и отблъсква силното слънце над Сингапур, докато зеленината спомага за подобряване качеството на въздуха.

Двете жилищни кули на Marina One включват повече от 1000 жилища. Те обаче не са предназначени за хора с нисък бюджет. Апартамент с площ от 107 кв.м с две спални и две бани струва около 2 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още