IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инфраструктурната стратегия на Байдън цели дългосрочен растеж на работните места

Ще бъдат разгърнати инвестиции, които са виждани от 60-те години на миналия век, изтъква водещ икономически съветник на президента на САЩ

16:50 | 04.04.21 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Водещият икономически съветник на президента на САЩ Джо Байдън Брайън Дийз заяви, че целта на инфраструктурното предложение на администрацията на държавния глава е инвестиция, която ще стимулира растежа на работните места както в краткосрочен, така и в дългосрочен план, съобщава Ройтерс. 

„Това, което казва нашият план, е„ нека да подкрепим икономиката, да създадем повече работни места “- това е наистина добро нещо за икономиката“, посочи Дийз оред Fox News Sunday.

Според него въздействието на инвестициите ще се разгърне в дългосрочен план.

„Ако  мислим по-дългосрочно - за това къде наистина ще отидат тези инвестиции, които можем да осигурим, не просто допълнителен растеж на работните места, а и по-добър растеж на работните места, не само в краткосрочен план, но и в дългосрочен, чрез инвестиране в нашата инфраструктура, в нашите изследвания и разработки, по начин, който не сме правили от 60-те години насам”, допълва икономическият съветник.

Според проучване на Moody’s Analytics през целия мандат на сегашния президент на САЩ могат да бъдат прибавени 13,5 млн. работни места с помощта на стратегията.

Пазарът за работните места започва да придобива все по-ясен смисъл, докато редица предприятия и училища отново отварят врати и възстановяват дейност с напредъка на ваксинациите.

Американските работодатели успяха да добавят най-много работни места за последните седем месеца през март, според доклад на Министерството на труда, който беше публикуван по-рано в петък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 2
дядя Вова
преди 2 години
Пееше малко по-друго, но всеки с акъл ще схване.Що иначе ще има: ***, ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
дядя Вова
преди 2 години
Емаааа Тръмп не е правилна пчела, значи събира неправилен мед, както е рекъл Мечо Пух.То всичкото медия стана разкази с картинки, но нали това е целта.Дебилизация, дебилизация, диско-диско партизани....пееше един от мафията духовна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
ing5rov
преди 2 години
а Тръмп какво правеше ... ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още