IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dell се опитва да направи лаптопите си по-привлекателни за хората с iPhone

Софтуер на Dell ще позволява получаването на огледален образ от смартфон на Apple на лаптоп на компанията

21:56 | 02.01.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Dell Technologies се опитва да направи лаптопите си по-привлекателни за потребителите на iPhone.

Базираната в Тексас компания за персонални компютри работи по софтуер, който позволява на потребителите да получат огледален образ на този от екрана на техния iPhone на лаптопи Dell, пише Bloomberg.

Функцията ще бъде пусната в следващите месеци като ъпдейт към софтуера на Dell - Mobile Connect, който добави такава функционалност за телефони с Android още през 2018 г. Ъпдейтът също така ще позволи на потребителите на Dell да дърпат снимки, видео и други файлове от iPhone и да ги прехвърлят на персоналните си компютри.

Софтуерът изисква сваляне на приложение за iPhone и работи с лаптопите Dell XPS, Inspiron, Vostro и Alienware, които са с Windows 10.

Хората, ползващи Mobile Connect с iPhone преди можеха да получават известия и да изпращат съобщения. Dell твърди, че над 150 млн. обаждания и съобщения са били изпратени през нейния софтуер, като половината от тях са от устройства на Apple.

Dell, третият по големина производител на персонални компютри, вижда софтуера като начин да накара повече хора да купят нейни продукти.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още