IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Electronic Arts залага на социализирането на играчите

Компанията зад игри като Battlefield, Sims и Madden NFL търси начини да позволи на играчите да създават стратегии и да разменят оборудване

16:09 | 19.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Patrick T. Fallon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Electronic Arts вижда бъдещето на гейминга и то е толкова силно свързано със социализирането, колкото и с битката с враговете, пише Bloomberg.

Компанията работи по създаването на повече начини за комуникиране през нейния софтуер, така че приятелите да могат да си чатят и да споделят преживяването без да се налага да напускат играта.

 В момента много хора играят игри, докато междувременно използват видео приложения като Discord. Идеята е да се съберат повечето от тези опции в самите игри, твърди Лора Миле, главен директор на студиата на Electronic Arts.

„Смятам, че трябва да поддържаме социалната видео ангажираност вместо хората да ползват множество приложения“, коментира Миле в интервю. „Има голяма възможност в това“.

Компанията, която стои зад заглавия като Battlefield, Sims и Madden NFL, се опитва да разработи нови начини, по които хората да създават стратегии и да разменят оборудване преди битка, както и да споделят генерирано от тях самите съдържание, коментира още тя. По думите ѝ тези усилия са „приоритет“.

Докато много хора останаха по домовете си по време на пандемията, видео игрите се превърнаха във възможност за развлечение и едно от местата, обединяващи много хора. Нарастващ брой потребители използват платформи за игри, за да гледат филми, да „посещават“ концерти или просто да поговорят с приятели. Все по-чести във въпросните платформи стават и партита за рожден ден или завършване.

Следващото поколение конзоли на Sony и Microsoft, което се очаква по-късно тази година, също има шанса да създаде повече еуфория. Новите конзоли ще предлагат по-добра графика и по-бърз геймплей.

„Оценяваме всички възможности“, коментира Миле. „Новият хардуер и платформи очевидно ще позволят нови услуги“.

Нови игри

На провелото се четвъртък виртуално експо EA Play, което замени обичайното събитие в Лос Анджелис, компанията посочи и предстоящите си заглавия за новите конзоли. Спортните игри Madden NFL 21 и FIFA 21 играчите ще могат да ъпгрейднат безплатно за следващото поколение конзоли. Освен това Electronic Arts прави игрите достъпни в онлайн услуги като Steam и Google Stadia.

Освен това компанията обяви, че връща култовата сага Skate след цяло десетилетие пауза.

Apex Legends пък ще бъде пусната в Steam през есента, като ще позволи на потребителите на конзоли да играят с хора, които ползват персонални компютри. Star Wars: Squadrons, която ще се появи през октомври, ще предлага същата възможност.

Датите на бъдещите премиери могат да се променят в зависимост колко дълго продължи пандемията. С около 6000 служители, работещи от вкъщи, Electronic Arts успя да пусне на пазара няколко игри и да пусне ъпдейти за други. Но сега компанията търси начини да организира офисите си по такъв начин, че служителите евентуално да се завърнат в тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още