IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонти затварят отсечки от ключови булеварди в София

Започна ремонт на бул. „Васил Левски” от Ректората до паметника на Васил Левски и на отсечка от бул. „България”

11:50 | 13.08.18 г. 1
<p>
	<strong><span lang="bg-BG"><i><span style="font-weight: normal">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, </span></i></span></strong><em><span lang="bg-BG"><i>Investor Media Group</i></span></em><strong><span lang="bg-BG"><i><span style="font-weight: normal"> </span></i></span></strong></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

 

Продължават летните ремонти в София. От днес в ремонт ще е и булевард "Арсеналски", като движението по него ще се осъществява в едната лента. Очаква се да се извърши преасфалтиране в участъка между бул. "Черни връх" и бул. "Петко Каравелов", движението ще бъде ограничено. Служителите на Столичната община ще започнат с ремонт на тротоарите в района.

В ранните часове на днешния ден пък пускат движението на кръстовището пред Софийския университет. Предстои обаче ремонт на бул. "Васил Левски" в участъка от СУ до паметника на Апостола, съобщава Bulgaria ON AIR.

Затваря се за движение на автомобили бул. "България" в участъка между булевардите "Иван Гешов" и "Гоце Делчев". Ще се ремонтира пътното платно в посока квартал "Бояна". Шофьоите могат да използват алтернативни маршрути. В участъка се възстановява движението на трамвайна линия 7. 



"Планираме до 3 седмици най-късно да се приключи с преасфалтирането на това платно", каза заместник-кметът по транспорта в София Евгени Крусев и посъветва шофьорите да изберат бул. "Черни връх" или бул. "Цар Борис III" като алтернативни маршрути.

Преасфалтирането на бул. "Васил Левски" трябва да е готово до първия учебен, посочи Крусев и се похвали, че преасфалтирането пред Ректората на СУ е продължило около 40 часа.

На бул. "Константин Величков" в момента се изграждат уширения на пътните платна, а ремонтът на бул. "Христофор Колумб" е удължен с няколко дни заради валежите. Очаква се движението да бъде пуснато през идния уикенд.

Всички основни ремонти трябва да приключат до 15 септември, когато се очаква и трафикът да се увеличи значително, подчерта Евгени Крусев.
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
neverland
преди 5 години
Не съм инж. ама не е ли редно като се ремонтират улици, да се изкърти асфалтът до пръст, да се положи баластра(чакъл), заравни и тогава няколко слоя асфалт да се налеят!? А не просто да се подрежат няколко сантиметра от горния стар асфалт и да се налива нов върху старата основа. Едно време може и да са наливали на дебело по 30 см алфалт, ама са го правили директно върху калта. Знам ли...И другото...какво общо има ремонтът на улици със секцията Имоти-България, където се намира статията :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още