IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nvidia е близо до придобиването на израелската Mellanox

Intel също наддава за компанията

09:06 | 11.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Nvidia е близо до сключването на сделка за придобиването на израелския производител на чипове Mellanox Technologies. Спорезумението ще ѝ помогне да се сдобие с технология, ползвана за ускоряване потока на информацията в центровете за данни, твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса.

Продажбата на Mellanox, която е с пазарна стойност от около 5,9 млрд. долара, може да бъде обявена още днес, допълват източниците, пожелали да останат анонимни.

Nvidia е водещият кандидат за покупката, с по-добра оферта от тази на конкуренти като Intel, макар че финалното решение все още не е взето, а ситуацията може да се промени, коментират източниците.

Представители на Nvidia, Mellanox и Intel са отказали да коментират въпроса.

Спекулациите за придобиването изпратиха акциите на Mellanox нагоре. Стойността на книжата на компанията скочи с 66% от дъното си през октомври и с 18% от началото на годината.

Израелският вестник Calcalist писа рано в неделя, че Nvidia и Intel наддават за Mellanox, без да разкрие откъде има информацията.

Технологията на Mellanox е ключова за трансфера на информацията от един компонент към друг както вътре в един компютър, така и между различни компютри. Темпът, с който чиповете насочват трафика, става все по-важен, докато корпоративните компютърни мрежи и доставчиците на облачни услуги се опитват да използват все повече огромния поток от информация, който се генерира.

Редица компании имат интерес към добавянето на такива възможности към своите продукти, опитвайки се да станат по-привлекателни за по-големите купувачи на компютърна инфраструктура, като Google, Amazon Web Services и Azure.

Nvidia е най-големият производител на графични чипове, ползвани от компютърните геймъри. Компанията се насочва все по-сериозно към нови технологични области.

Приходите на Mellanox са се увеличили с 26 на сто през 2018 г., минавайки границата от 1 млрд. долара за първи път.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още