IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пабло Мартинез: Аржентина е най-скъпата държава за покупка на електроника

България е на 38-мо място по ценови критерий сред 50 страни, твърди стратегът

22:16 | 24.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Аржентина е най-скъпата държава за покупка на електроника, а България е на  38-мо място по ценови критерий сред 50 страни. Това коментира пред Bloomberg TV Bulgaria Пабло Мартинез, стратег по проучванията в Sweet Spot PR. Според него освен традиционни фактори като търсене и предлагане, данъците в различните държави играят основна роля в класацията, което може да обясни позицията на България.

Той подчерта, че забавянията в доставките и неустойчивия добив на суровини ще продължат да вдигат цените на електронните компоненти. 

Заради данъците и валутата Аржентина е най-скъпата държава за покупка на електроника, а най-евтино е в Хонк Конг със своя легендарно отворен пазар, коментира още Мартинез.

„Със затварянията в момента в Европа ситуацията с веригите на доставки се усложнява. Правителствата полагат усилия да решат проблема, но пазарът би трябвало да се оправи сам с него. В момента няма никъде Sony PlayStation например и цените на електрониката по цял свят растат“, каза още гостът.

Анализаторът очаква ситуацията да остане в това състояние в близките месеци, преди да започне да се подобрява догодина.

Целия разговор може да гледате във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още