IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Qualcomm представи новия си чип Snapdragon 888 за висок клас телефони

Той разполага с 5G модем и ще работи успешно с телефони с Android

20:25 | 02.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Qualcomm обяви, че ще пусне на пазара Snapdragon 888 – най-новия чип на компанията, който ще разполага с 5G модем и ще се ползва в телефони с Android, пише CNBC.

Чипът поддържа много видове 5G мрежи, подобрена графика и по-добри възможности с изкуствен интелект за неща като лицево разпознаване и разпознаване на изображения.

Snapdragon 888 ще бъде в основата на повече висок клас устройства с Android, които ще се появят през 2021 г. Qualcomm твърди, че производители на смартфони, включително Xiaomi, Oppo и Motorola, планират да използват Snapdragon 888.

Qualcomm е водещ доставчик на процесори за устройства с Android, подобно на доскорошната доминация на Intel на пазара на най-добрите процесори за персонални компютри с Windows.

Компанията за чипове се конкурира с производители на смартфони като Apple, Samsung и Huawei, които разработват собствени чипове за смартфоните си. Сред конкурентите попада и азиатски играчи като MediaTek.

За разработката на висок клас чипове, като Snapdragon 888 или миналогодишния Snapdragon 865, са нужни около три години. Функциите и представянето са ключови, за да се убедят производителите на електроника да използват полупроводниците на компанията вместо по-евтини опции или да разработят сами подобен хардуер.

Най-развитите чипове на Qualcomm обичано се използват в скъпи телефони, които могат да достигат цена от 1000 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още