IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung спира производството на нов модел заради недостиг на чипове*

Спирането на производството на Galaxy S21 Fan Edition се дължи на недостиг на апликационни процесори на Qualcomm, съобщава Electronic Times

12:04 | 13.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Samsung Electronics Co. е спряла производството на един от новите си модели смартфони в средния клас заради недостиг на чипове. Това съобщава южнокорейското издание Electronic Times, цитирано от Bloomberg.

Това е и поредният знак за проблемите при производството и доставките на полупроводници, които засягат всичко – от мобилни телефони до автомобили.

Спирането на производството на Galaxy S21 Fan Edition се дължи на недостиг на апликационни процесори на Qualcomm, става ясно от материала, който се позовава на анонимен източник от индустрията. От Samsung са искали да пуснат по-достъпната версия на Galaxy S21 през август, съобщава още изданието.

Говорител на компанията е отказал първоначално коментар.

Впоследствие от Samsung уточниха, че все още не са взели решение дали да прекратят производството.

„Макар че не можем да дадем подробности за продукт, който все още не е пуснат, нищо все още не е решено по отношение на предполагаемото спиране на производството“, се казва в позиция.

Според нова порция данни за пазара на смартфони, публикувани в началото на месеца, те остават една от най-търсените стоки по време на пандемията. През първото тримесечие продажбите са се увеличили с 26% до почти 378 милиона устройства, обяви в понеделник компанията за пазарни проучвания Gartner.

В началото на годината Samsung Electronics си връща трона, на който Apple се изкачи по време на коледното тримесечие, и зае първото място с над 76 милиона продадени смартфона.

Устройствата, които струват по-малко от 150 долара, са били особено популярни сред клиентите. Apple се приземи на второ място с почти 58,6 милиона iPhone.

*Материалът е допълнен с позицията на Samsung към 12:30 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още