IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво е предимството на женското лидерство в условията на коронакриза?

Разтревожена съм, че българското правителството се забави и не даде специално място в мерките на дигиталната индустрия, посочи Саша Безуханова

12:15 | 16.04.20 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Какво е предимството на женското лидерство в условията на коронакриза?

През следващит години ролята на жените лидери в политиката и бизнеса ще нараства. Тава прогноза направи Саша Безуханова, основател и председател на борда на Move.bg

„Ние живеем в много специален период за света - време на ментална трансформация, време, в което се пренареждат всички системи - социални, обществени и политически. Време на раждане на нов свят. Жените има инстинкта и опита да раждат нов живот и да го съпровождат в израстването му“, коментира тя пред Bulgaria ON AIR.

Тя прогнозира, че женското лидерство в политиката, бизнеса, управлението има много важна роля и тя ще расте в следващата година.

За пример Саша Безуханова даде министър-председателя на Норвегия - Ерна Солберг, която се обърна към децата в държавата и направи пресконференция без родители.

„Тя говореше за страха, за това, че е нормално ние и близките да се чувстваме притеснени в тази ситуация", посочи председателят на борда на Move.bg. „Времето е такова, че няма място за противоборство и война. Има нужда от събиране на всички на сили, има нужда от партньорство за намиране на решения за продължаване на живота и пълноценно развитие на държавите. Жените се оказват доста адекватни с това, че говорят истината, те комуникират с всички инструменти с един щадящ начин", допълни тя.

Според Саша Безуханова икономиката на света ще бъде дигитално свързана в най-близко бъдеще.

„Ние живеем между дигиталното и виртуалното. Виждаме разпространение на дистанционните услуги по електронен път. Разтревожена съм, че правителството в България се забави и не даде специално място в мерките на тази индустрия. Направиха го много европейски държави. В света има модели как да бъде подкрепена тази крехка, но изключително важна част на българския икономически терен", смята тя.

Вижте целия разговор във видео материала на Bulgaria ON AIR.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Mechkata
преди 3 години
Хубава визия произлизаща от женската природа, само че изказването "Ние живеем между дигиталното и виртуалното" - опазил ни Господ да сме далеч от реалното, физическото. Загубим ли това, може да ни обявят за луди, да ни инсталират по едни чипове в главата и да ни произвеждат в Китайската фабрика за клонинги.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още