IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WPP планира да продаде мажоритарен дял от агенцията Kantar

Купувачът е Bain Capital, твърдят източници

15:52 | 09.07.19 г.
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

WPP планира до няколко дни да обяви продажбата на мажоритарен дял в бизнеса си за пазарни проучвания Kantar на Bain Capital, твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса.

Bain обсъжда покупката на 60% дял, посочва един от източниците, пожелал да остане анонимен, тъй като няма право да обсъжда въпроса.

Страните финализират условията на споразумението и се подготвят за скорошно обявяване на новините – в рамките на следващите два дни, коментират източниците.

Представители на WPP и Bain са отказали да коментират въпроса. Обявяването на сделката все пак може да бъде отложено според източниците.

Фирмата за дялово инвестиране е стартирала ексклузивни преговори по случая миналата седмица, след като е успяла да се справи с конкуренцията на други кандидати. Преговорите оценяват Kantar на около 4 млрд. долара, сочат данни на WPP.

Продажбата е част от усилията на главния изпълнителен директор на WPP Марк Рийд да свие дълга и да опрости процесите в глобалната рекламна агенция, след като се отказа от стратегията за растеж чрез придобивания, която предшественикът му заложи.

Ред преди време заяви, че би искал да запази между 25 и 40% от Kantar и ще използва част от средствата за свиване на спада на приходите.

Книжата на WPP понижиха стойността си с 0,2% в 08:07 ч. тази сутрин, местно време в Лондон. От началото на годината цената на акциите е скочила с 16 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още