IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW въвежда "зелен" сертификат за служители заради новите случаи на COVID в Германия

Групата спира производството си в два завода в Германия, произвеждащи електрически модели на марките VW, Audi и Cupra

15:16 | 17.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

С оглеа нарастващия брой случаи на заразени с коронавирус в Германия автомобилният концерн Volkswagen Group ще позволи на своите служители, чиято дейност не изисква задължително присъствие на работното място, да изпълняват своите задължения дистанционно. В същото време компанията се подготвя за схемата „3G“ - Geimpft, Genesen oder Getestet (ваксиниран, прекарал вируса или тестван, или т.нар. "зелен" сертификат) за онези служители, които ще продължат да работят от място, съобщава Automobilwoche. 

От следващия понеделник (22 ноември) служителите на най-големия автомобилен концерн в Германия и Европа ще изпълняват задълженията си дистанционно до второ нареждане.

„С това искаме да дадем своя принос за ограничаване на (физическите) контакти. В същото време бих искал да призова всички наши служители редовно да се тестват“, изтъква Гурнар Килиан, директор „Човешки ресурси“ във Volkswagen.

Концернът се подготвя и за нови законови разпоредби, което означава, че достъпът до офисите и заводите на Volkswagen ще бъде възможен единствено при спазване на т.нар. „3G“ мерки – където служителите трябва да са или ваксинирани, или преболедували коронавирус, или да имат отрицателен резултат от тест.

Въпросното изискване ще се прилага за всички служители на Volkswagen, както и за доставчиците на услуги и посетителите в съоръженията.

Целта на засилените мерки е да се гарантира защитата на служителите и поддържането на дейността на концерна, изтъкват от компанията.

В същото време стана ясно, че Volkswagen спира производството на някои от своите електромобили в германските си заводи заради глобалния недостиг на чипове. Концернът преустановява временно производството на електрически модели в заводите в Цвикау и Дрезден тази седмица, споделя говорител на VW, потвърждавайки публикация на Automobilwoche от понеделник.

Операциите, засягащи електрическия хечбек VW ID.3 и кросоувърът VW ID.4, Audi Q4 e-tron и Cupra Born, са преустановени в съоръжението край Цвикау. Новият кросоувър на VW ID.5 е планиран да влезе в серийно производство в Цвикау в края на декември.

Производството в двата завода ще се увеличи отново следващата седмица, изтъкват от VW.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още