IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Извадиха "Български пощи" временно от забранителния списък за приватизация

Депутатите гласуваха на първо четене промени в закона за приватизация, които ще бъдат коригирани между двете четения

11:10 | 14.09.11 г. 4
Автор - снимка
Създател
Извадиха "Български пощи" временно от забранителния списък за приватизация

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, с които от забранителния списък за приватизация се изключват "Български пощи" ЕАД, "АДИС" ЕООД, "Аудиовидео Орфей" ЕАД и "Военно издателство" ЕООД, съобщи БТА.

Измененията бяха внесени от депутата на ГЕРБ Валентин Николов. Преди да излязат в лятна ваканция, депутатите обсъдиха промените в пленарната зала, но отложиха гласуването им.

След приемането на промените днес Корнелия Нинова от "Коалиция за България" заяви, че е гласувала против тях, защото четири печеливши предприятия ще се продадат, а парите няма да отидат за пенсии в Сребърния фонд, а за покриване на бюджетния дефицит.

Според Нинова не е редно подобен законопроект да се внася от депутати, а от правителството, което в случая се криело зад вносителите заради спорния характер на промените.

Валентин Николов обаче заяви вчера, че "Български пощи" ще останат в забранителния за приватизация списък.

Вносителят обясни, че между първото и второто четене на промените той ще коригира законопроекта, като в него ще остави предложението "АДИС", "Аудиовидео Орфей" и "Военно издателство" да отпаднат от забранителния списък, но не и "Български пощи".

„Дебатът, който искахме да се осъществи за "Български пощи", се състоя“, заключи още Николов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 2
kane
преди 12 години
Ей затова живота в РБ ще е лош и ще става все по-лош за обикновенния човек! Защото нашите политици се правят на г-жа Тачър и *** мамата на държавичката ни. Затпва всички си избягали оттам и няма да може да се върнем.Защо ли. Държавата са хората. И тя трябва да мисли преди всичко и само за хората. Не за печалби.Не за пари! А как да стана че на човека да е добре. Пощи,ПБ,Вода,Енерго,Болници,Детски Градини,Образование,Градски транспорт,Пътища - всичко това трябва да е държавно и да се управлява от държавата, като по този начин се гарантира спокойствието и сигурността на гражданите, като се допускат и частни субекти, но държавата това сме ние, не сулю, не пулю, не Ковачки, не Черепа и пр. Да ви пази господ с тези десни управници кланещи се на извратена идеология. Сега ги приватизират. Скоро ще ги национализират!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 2
OPASEN
преди 12 години
Значи, ако на времето СДС и Костов приватизираха губещи предприятие, за да не генерират нови и нови загуби, то те са ни окрали !!Сега, обаче, бате Бойко едва ли не очаква да му се поклоним за това, че той прави същото, но с печеливши предприятия ?!?Хайде, пък на есен пак гласувайте за мутрата и полицая :-))А защо не за комунистите или турците?! ;-) Или пък за някой от психодиспансера - Яне, Волен ... :-))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 2
all_trader2
преди 12 години
а тоя *** Николов трябва за му се търси лична отговорност
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
all_trader2
преди 12 години
м дам - поредните шмекерии - БАНТУСТАНА Е ЗА РАЗПРОДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНИЦА и баба вече разбра какво с случва в тая жалка държава
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още