IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple ще се сбогува с Mini модела на iPhone?

През 2022 г. компанията ще представи четири модела смартфони, но малкият няма да е сред тях, твърди анализатор

12:13 | 16.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Andrey Rudakov/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Смартфоните на Apple за 2022 г. ще бъдат четири различни модела със значително подобрени камери, твърди анализаторът на TFI Мин-Чи Куо в бележка до инвеститорите, пише CNBC.

Устройствата ще са в два размера – 6,7-инчов и 6,10-инчов телефон. И двата размера ще имат висок и нисък клас версии, допълва текстът.

Ако са верни, прогнозите на Куо предполагат, че Apple ще се отдръпне от най-евтиния си нов телефон – iPhone 12 Mini, който беше пуснат през 2020 г., след като години наред потребителите настояваха за по-малък iPhone.

Въпреки това информация от азиатската верига на доставките на Apple и прогнози на анализатори предполага, че iPhone 12 Mini не се продава толкова добре в сравнение с други модели на компанията, които имат по-големи батерии и дисплеи.

Куо посочва още, че моделите за 2022 г. ще включват подобрения в камерата, включващи скъпи части за увеличаване на резолюцията и качеството на картината. Освен това ще направят видеата, заснети на iPhone, по-подходящи за предстоящите очила за добавена и виртуална реалност, които ще са с висока резолюция.

Анализаторът твърди, че смартфоните ще са с нов графичен сензор от Sony, който ще предлага 8К видео и 48-мегапикселови снимки. Лещите на камерите също ще са подобрени.

„Вярваме, че качеството на камерата в iPhone през 2022 г. ще издигне мобилната фотография на едно ново ниво“, пише Куо.

Гледайки отвъд 2022 г., анализаторът очаква Apple да пусне iPhone с по-голяма възможност за приближаване на камерата и ще включи камера за лицево разпознаване с FaceID под дисплея на телефона, а това предполага, че прорезът, който устройствата на компанията в момента имат, ще бъде смален или напълно премахнат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още