IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите от услуги и Китай ще насърчат резултатите на Apple

Данните за третото фискално тримесечие на компанията се очакват в края на юли

17:28 | 09.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Apple вероятно ще се радва на ръст на приходите от услуги за третото фискално тримесечие благодарение на приходите от разработчиците на приложения за App Store и подновения растеж в Китай. Това са критични области за компанията, която се сблъсква със съзряването на пазара на смартфони, посочва Evercore ISI, цитирана от Ройтерс.

В понеделник Rosenball Securities понижи препоръката си за книжата на Apple от "неутрална“ към „продавай“, обяснявайки решението си с очакваните разочароващи продажби на новите модели iPhone.

Въпреки че Apple се фокусира повече върху бизнеса си с услуги, Evercore твърди, че очаква общите приходи от App Store да нараснат с 18% до 9 млрд. долара през третото тримесечие. Apple трябва да обяви най-новия си финансов отчет на 30 юли.

„Смятаме, че има вероятност за напредък, когато говорим за приходите от услуги, през тримесечието, завършило през юни, задвижван от значителното ускоряване на пазарите, ориентирани към Китай“, коментира анализаторът Амит Дарянани.

Китай е ключов пазар за Apple, както и главен производствен център за нейните устройства. Компанията генерира близо 18% от общите си приходи от Китай, Макао, Хонконг и Тайван за тримесечието, приключило през март.

„Повторното ускоряване на растежа в Китай е окуражаващо, докато повечето други тенденции за растеж са стабилни“, допълва Дарянани.

Китай и приходите от услуги ще бъдат ключови области, докато компанията променя стратегията си и се отдалечава от продажбите на хардуер.

App Store е главен двигател на сегмента с услугите на Apple, който донесе 37,1 млрд. долара приходи през миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още