IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на автомобили отчитат рязък спад в Западна Европа

Новите емисионни тестове принуждават автомобилните производители да забавят пускането на пазара на част от своите модели

20:30 | 04.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Продажбата на автомобили в Западна Европа е спаднала с 23% заради новите регулации при емисиите вредни газове, съобщава Ройтерс.

Регистрациите на нови коли през септември спаднаха до 1,05 млн. автомобили от 1,36 млн. за същия месец на 2017 г. в разгара на летния дискусионен сблъсък относно затягане на правилата около отделянето на вредни емисии от транспортния сектор, сочат данни на LMC Automotive. 

Приемането на нов хармонизиран тест за леките автомобили стана задължителен от 1 септември в световен мащаб, принуждавайки автомобилни производители като Volkswagen и Renault да спрат доставките на някои модели, които все още не са били сертифицирани.

„Факторите, които се отразяват на пазара, са многостранни, като затрудненията при тестването на автомобилите, което води до отстраняване от продажба на някои популярни модели“, смята анализаторът на LMC Дейвид Оукли.

Анализатори изчисляват, че продажбите на Volkswagen са намалели наполовина през септември на петте големи пазара - Германия, Великобритания, Франция, Италия и Испания, докато тези на Renault са се понижили с 28,7%, а на Fiat Chrysler с 32,1 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още