IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cyberpunk 2077 оглави класацията в PlayStation Store по сваляния

Играта се завърна наскоро в платформата, а вече жъне успехи

17:41 | 12.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Cyril Marcilhacy/Bloomberg</em></p>

Снимка: Cyril Marcilhacy/Bloomberg

Играта Cyberpunk 2077 на полското гейминг студио CD Projekt оглави класацията на най-сваляните игри в PS4 в магазина за приложения на Sony – PlayStation Store, миналия месец, в рамките на 10-те дни след завръщането си в платформата, предава Ройтерс.

Играта беше изтеглена от PlayStation Store през декември, скоро след дебюта ѝ, тъй като играчите започнаха да се оплакват от множество проблеми.

Версията ѝ за конзолата PS4 стана най-сваляната игра в САЩ/Канада и Европа през юни, показва блогът на PlayStation.

Cyberpunk 2077 продаде близо 14 млн. копия миналата година, но компанията не е дала по-актуални данни. Миналия месец главният финансов директор на CD Projekt Пьотр Ниелубовиц заяви, че се очаква първоначалните продажби в онлайн магазина да се по-големи заради по-голямото търсене.

Анализатори, които смятат класирането за положителен сигнал, все пак са предпазливи по въпроса дали това ще повлияе на общите продажби.

„Очаквам, че Cyberpunk може да отпадне от топ 10 (през юли)“, коментира анализаторът от Ipopema Securities Михал Войчечовски.

CD Projekt отказва да коментира данни за продажбите.

Акциите на компанията, които загубиха повече от половината от стойността си след проблемите с премиерата на Cyberpunk 2077, записаха 6% ръст на цената по-рано днес.

Отделно от това късно в петък CD Projekt заяви, че ще пусне съдържание, свободно за сваляне, през тази година за своята игра „The Witcher 3: Wild Hunt”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още