Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

Duolingo повиши ценовия диапазон за IPO-то си

Инвеститорският апетит за акции на компанията изглежда е голям

Duolingo повиши ценовия диапазон за IPO-то си

Снимка: www.duolingo.com/press

Приложението за изучаване на чужди езици Duolingo обяви, че е повишило ценовия диапазон за първичното си публично предлагане (IPO) в Съединените щати – сигнал, че има голям инвеститорски апетит към акции на компанията, предава Ройтерс.

Компанията заяви, че близо 5,1 млн. акции ще бъдат продадени в рамките на IPO-то на цена между 95 долара и 100 долара всяка. По-ранният диапазон беше от 85 до 95 долара за акция.

Duolingo може да набере до 511 млн. долара от листването си, а в горния диапазон оценката на компанията може да е над 4,6 млрд. долара.

Още по темата

Около 1,4 млн. акции ще бъдат продадени от сегашните притежатели на книжа от компанията, а постъпленията от тази продажба няма да отидат за Duolingo.

Със своите над 500 млн. сваляния приложението Duolingo е най-успешното в категорията "Образование" в Google Play и App Store на Apple.

Базираната в Питсбърг компания има около 40 млн. месечно активни потребители, които учат 40 езика, включително ирландски и хавайски, за който компанията твърди, че има повече онлайн учащи, отколкото хора, владеещи този език като майчин.

Goldman Sachs & Co и Allen & Company са основните поематели на IPO-то. Компанията планира да се листне на Nasdaq под символа “DUOL”.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Софтуер
Salesforce очаква набраната от нея инерция да се запази