IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple инцидентно разкри датата на премиерата на iPhone 11

Очаква се събитието на компанията да е на 10 септември

15:34 | 16.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Датата на премиерата на новия iPhone 11 беше разкрита при инцидентно изтичане на информация от технологичния гигант Apple, пише Forbes.

Точната дата беше разкрита от португалския уебсайт iHelp BR, който е намерил скрийншот с името „HoldForRelease”, скрит в бета версия на iOS 13. Снимката е на началния екран на iPhone с календар, нагласен на 10 септември.

10 септември е вторник, което според Forbes, е най-честия ден от седмицата, в който Apple обича да представя новите модели iPhone. Миналата година беше изключение, защото вторник в седмицата на премиерата беше 11 септември.

Уебсайтът отговаря на новините с изтичането на информация от миналата седмица, за което първо писа японския уебсайт Mac Otakara, който предполага, че датата, от която ще се продават устройствата, е 20 септември. Новината беше обявена инцидентно от президента и главен изпълнителен директор на партньора на Apple – SoftBank, Кен Мияучи.

При представянето на финансовите резултати на SoftBank без да иска той заяви, че най-новият iPhone ще бъде пуснат в продажба 10 дни преди края на септември. Изпълнителният директор разкри това, докато отговаряше на въпрос за новия закон за телекомуникационния бизнес, който може да забави продажбите на телефони в Япония. След като осъзна какво е казал, той по-късно коментира: „Никой не знае кога ще е наличен за продажба новият iPhone”, в опит да прикрие грешката си.

Въпреки че датата 20 септември (петък) не е потвърдена от Apple, тя съвпада с предишните продажбени премиери. Forbes припомня, че iPhone XS беше пуснат в продажба в петък, 21 септември 2018 г., iPhone 8 – в петък, 22 септември 2017 г., iPhone 7 – в петък, 15 септември 2016 г., a iPhone 6S – в петък, 25 септември 2015 г.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още